The Hive

pre-school-images3The premises, The Hive, is built for purpose and was designed by a local architect in conjunction with the committee and staff to meet the specific needs within this village. The building and land is owned by the pre-school and is the result of a ten year project led by a dedicated sub committee wishing to secure the future of this valued village amenity.

Funding was secured through Aveton Gifford Parish Council, Devon First (Devon County Council) Better Buildings, local fundraising and by donations from local businesses. It was built by local builders opting for eco-friendly materials where possible and power is supplied by photo voltaic tiles positioned on the south facing roof. It opened in February 2011 and is adjacent to the primary school, enabling a close liaison between the two facilities.

The entrance to The Hive is accessed from a specified footpath through the primary school grounds. The Hive provides an attractive, adaptable play space enabling a variety of suitable play and learning areas, enhanced by natural light from floor to ceiling windows and doors. There is open access to a safe outdoor learning environment with spaces for physical play, exploration and gardening.

hive

Share this page...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone